bloglovin masai -

Te

Vad var det som lockade människorna att för cirka 1700 år sedan smaksätta upphettat vatten med olika örter? Det man vet är att te till en början användes som medicin och jag skulle inte ha något emot att gå på en kur med två koppar grönt te om dagen!
Så vad är de olika te sorterna bra för? Det var det jag tänkte ta upp här.
Grönt te
Jag antar att de flesta hört att grönt te är bra för än? I vilket fall som helst så har det fått mycket publicitet på senaste tiden och vissa kan till och med påstå att det är den hälsosammaste te sorten. Men Grönt te ska inte ta åt sig all ära!
Grönt te är också något som finns i hudkrämer och andra hudvårdsprodukter därför att den skyddar huden från solens soliga strålar.
Eftersom att grönt te är väldigt känsligt så ska vattnet inte vara för varmt då man lägger ner te påsen. Så antingen kan man låta det stå och svalna ett tag eller så kan man hälla i en skvätt kall vatten.
Vitt te
Vitt te är nästan ännu hälsosammare än grönt te då tebladen endast torkas på låg värme. Därmed behåller tebladen mycket av de nyttiga ämnen som naturligt finns i tebuskens blad.
Det vita teet innehåller därför mer antioxidanter och andra näringsämnen än grönt te och det har en mycket mild smak.
Svart te
Svart te är väldigt vanligt och forskare kom år 2006 fram till att om man drack minst tre koppar svart te om dagen så minskade risken till hjärtinfarkt. Däremot så är svart te inte bra för personer som har eller riskerar att få blodbrist därför att om man dricker svart te direkt efter maten så kan det försämra järn intaget. Svart te innehåller också tein (koffein).
Vad föredrar ni för te, själv velar jag mellan vitt och grönt!
Kram J!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0