Konstiga blickar

Idag så var jag och min syster Emma plus en kompis iväg för att se på bio. Vi var alla sugna på Shrek 3 då vi är lite barnsliga ibland och p.g.a att den är riktigt bra gjord.
I vilket fall som helst så kom den första "konstiga" blicken då min härliga tvilling hoppade ur bilen - pappa var vänlig nog att köra in oss - och en tjej i vår ålder såg hennes rosa, skotskrutiga, SNYGGA , byxor. Och jag blev så förbannad. Bara för att hon klädde sig annorlunda så undvek folk henne på gatan. Det känns extremt fördomsfullt då de aldrig mött henne förr eller vet att hon är en av de gulligaste personerna på denna jord!
Sedan var det alla blickar vi alla fick då vi skulle se på Shrek, en toppen film BTW. Har inte vi rätten till att se på de filmer vi vill se och ha på oss det vi vill ha på oss. Har samhället blivit så fördomsfullt?
Är det sant att allt handlar om utseendet och hur man handlar? Är det sant att människan är så ytlig?
Kram J!

Har vart borta ett lååångt tag!

I vilket fall som helst så är jag tillbaka nu från min härliga resa. Jag kommer däremot inte avslöja vart jag åkte - jag kan säga att jag var på Gotland- och inte heller varför jag åkte dit, men jag kan övertyga er om att det inte var någon plastikkirurgi - ett BIG nono! - och inte heller stockholmsveckan. Jag var där under den ja men det här med stockholmsveckan har bilvit rent av patetiskt. Nu när de inte får spruta champagne så ber dom personalen att hälla ut en flaska i diskhon.
Ja i varje fall så har våra kompisar - restaurang ägare - eller deras kompisar (what ever) upplevt det. Jag ville bara säga skärp er! Vad finns det för nytta med att hälla ut en härlig flaska champange? Det sprudlande guldet är väll värt mer än det?
Jag talar ur min celibata synvinkel på alkohol då jag motsäger mig det tills jag har åldern inne. Jag stör mig lite på folk som antyder att "meh du kommer ju självklart att dricka, HALLÅ?!" Hur kan de bestämma över om jag ska dricka eller ej, det är ju mitt beslut.
Vad tycker ni?
Kram J!

Nu ska jag häda!

Japp, nu kommer jag att gå emot allt jag tror på när det gäller inlägg! Jag ska nämligen visa er gårdagens inköp, jag vet vad ni tänker "VA!? Masai... visa inköp???"
Jo ni förstår att man ibland måste få variera lite, jag tror att det är det som hjälper mig att fortsätta! Och notera att 3/4 delar av det jag köpt är rosa. Jag har aldrig gillat rosa förut!
Jag undrar lite vad som påverkar vilka färger man gillar... Jag har aldrig haft en "favorit färg" direkt. När jag var liten klädde jag mig i och för sig bara i rött, men det var för att man skulle kunna skilja på mig och min tvilling syster. Men nu ändras min favorit färg från dag till dag. Så jag undrar vad ni har för favorit färg, vilken "fas" ni är inne i eller om ni är som jag, evigt osäker!
Linne - Carlings

Stickad topp - JC [ursäkta den dåliga bild kvalitén]
Tröja - JC [Ursäkta den dåliga bild kvalitén]
Linne - JC
[Allt är köpt på apoteket]
Skin tonic Normal/dry skin - Cliniderm
Ultra soft cleansing milk Normal/dry skin - Cliniderm
Dual action 2-in-1 peeling and mask - Cliniderm
Six beauty secrets for you box - Cliniderm
Nagerlacks bortagnings medel - Aco
Nagelpolerare - Apoteket
Nagelfilar [tolvpack] - Apoteket
Manikyrsticka - Apoteket
Halsband - JC
Örhängen - JC
Halsband - H&M Divided
Örhängen [tolvpack] - H&M Divided
Jag vet att det kan vara tråkigt att läsa sådana här inlägg, men se det lite som tipps på vad ni kan köpa om ni gillar något!
Kram J!

Design utlottning!

Den förra var inte så lyckad, men den här gången så ska vi se om vi får till det!
Utlottningen börjar efter att jag minst fått in 3 bidrag
I en kommentar vill jag att ni beskriver er dröm design
Jag skickar dig koderna i olika dokument som de endast behöver
kopiera och sedan klistra in på rätt sida
Vinnaren länkas här på bloggen
Flyg iväg i era fantasier nu!
Kram J!

En liten sak till...

Jag blir jätte glad när ni skriver att jag har en fin blogg, en fin header och "följa varandra på blogglovin?" eller liknande så tröttnar jag lite.
Jag känner det som om ni läsare inte läser igenom mina inlägg utan bara skriver för att få besökare eller kommentarer. Jag anstränger mig för att skriva intressant och korrekt. Jag följer jätte gärna din blogg, men då vill jag helst välja det själv.
Så jag antar att om dessa sortens kommentarer fortsätter så är ni inte här för min blogg eller för att ni är intresserade, utan är rent utsagt själviska.

Chanel-Iskallt

Jag antar att alla mode intresserade där ute nyligen sett klart på SVT;s Fashion (ett riktigt bra program enligt mig). Och själv förundrades jag över Chanels mäkta imponerande visning av flera anledningar.
Det första måste jag nog säga var själva podiet med is från Sverige(!?) som sakta smälte och gled ut i ett tunt lag vatten över det blåa golvet.
Det andra måste jag säga var själva klädernas mysighets faktor, päls har alltid påverkat mig starkt. Ibland positivt och ibland negativt, men Chanels visning fick mig att känna den positiva "vill ha" känslan. Jag kunde inte slita blicken från de bruna färgerna och inte sluta dö för de härliga botsen.
En kappa som jag blev kär i (visas nedan) hade en smakfull blandning mellan päls och vanligt tyg. Jag kan själv inte bära upp en jacka som är gjord helt i päls men en pälskant här och en pälskrage där går nog bra. Synd att jag inte har råd, men drömma kan man ju!
PS. Det var en väldigt liten bild, men ändå!
Kram J!

Varför trend?

Ja, varför? Man måste inse att alla trender inte passar en. Även fast en person bär den senaste trenden och är jätte "inne" så ser det inte bra ut om hon inte trivs i det eller om hennes kroppsform inte är rätt.
I min skola går folk runt i det "senaste" men "gömmer sig", alltså sjunker ihop, och det ser inte bra ut. Man ska bära det man tycker är snyggt och det som sitter bra på en. Alla trender gör inte det, därför måste man vara kritisk.
Om man till exempel har breda axlar och väljer att bära axelvaddar som bara förstärker axelbredden. Om man då dessutom är som jag, lite osäker när det gäller axlarna, så kommer man att sjunka ihop.
Så var extremt kritisk när det gäller trender.
Kram J!

Insidan, eller utsidan...

Idag läste jag en väldigt intressant mening som rörde mig djupt. "Insidan är det viktiga, men utsidan ger insidan en chans". Och enligt mig är det sant.
Jag medger att jag är en person som bryr mig väldigt mycket om första intryck och om folk tar han om sig själv.  För jag anser att om människor orkar att bry sig om sitt yttre och ta hand om sig själv så är de värda min uppmärksamhet. Men det finns så många personer jag sållat bort, direkt på grund av att de hade en "tvättdag" eller en "dålig hår dag". Underbara människor.
Så då kan jag inte sluta undra, om vi nu sållar så mycket, missar vi de sanna godbitarna? Är människan bara ett tomt skal?
Vi får hela tiden höra att "insidan är det viktiga" men har dessa ord gjort människan slapp? Är det så att människan slutat bry sig på grund av tryggheten i orden "Det är insidan som räknas"? För enligt många är ett första intryck oväsentligt, men skulle alla dessa "utstickare" verkligen glatt gå fram till en gammal dam med tovigt, grått hår som luktade illa bara för att se vad som fanns på deras insida? Jag tror ärligt talat att ingen skulle göra det.
Så alla ni som intalar er att ni inte bryr er om andra människors yttre, tänk igen. I dag insåg jag allt detta, jag insåg att jag var en av dem som verkligen gick på ett första intryck. Men de människor som jag tvingats ihop med, sådana som jag inte skulle närma mig i vanliga fall, är några av de bästa kompisar jag har haft och har.
Tänk om...
Kram J!

Jag dissar bronzepuder!

Av någon anledning känns det extremt fejk när man sätter på sig bronzepuder. Själv tycker jag att man ser smuttsig ut i ansiktet och att man lätt kan urskilja om någon har bronzepuder.

Det som imponerar på mig det är när folk tar så väl hand om sin hud att den gnistrar på egen hand. Som häromdagen då jag mötte ett par tjejer på stranden och vi kom plötsligt in på ämnet smink.
Jag frågade vilka i gruppen som använde solpuder och det var bara jag och en annan tjej som inte räckte upp handen, själv trodde jag att alla använde det för att de alla var alldeles bruna och glittrande. Men den här tjejen hade aldrig i hela sitt liv ens rört vid en puder dosa.
Självklart är det bara min åsikt och om ni inte håller med så klandrar jag er inte, men om man ska imponera på mig så är det NEJ till smutsigt solpuder!
Kram J!

Soligt väder och lätta kläder!

Det är så extremt soligt, det är en dag under hela den här sommaren som jag upplevt riktigt grå. Så tacka vet jag moder min som opererade sig så att familjen missade den årliga Frankrike resan, däremot så ska Emma och pappa iväg till London, England några dagar.
Jag valde att stanna hemma, jag gillar inte London. För lite ute kaféer! En stor stad ska enligt mig ha ett kafé på varje gathörn och inga storkedjor som Starbucks utan små pittoreska fik.
I vilket fall som helst så tog pappa med sig inladdnings sladden från stan så nu kan ni vänta er ett bombardemang av bilder!
God morgon & Kram J!

Jag är alldeles kär i rosor!

Ni förstår att rosor har funnits så länge och varit en symbol för kärlek så länge man kan minnas. Till exempel  Kleopatra, en av Egyptens faraoner, bar alltid runt en liten påse fylld av rosor runt halsen.
Nu förtiden använder vi ju rosor till nästan vad som helst, i maten, parfymer och självklart som kärleksförklaringar.
Enligt gammal grekisk mytologi skapades rusen av skummet som uppstod då kärlekens gudinna Aphrodite steg upp ur havet, fast rosor i olika färger har olika betydelser.
Röda rosor
Står för evig kärlek och passion. Ges t.e.x till sitt livs kärlek etc.
Vita rosor
Står för renhet, oskuld och sanning. Ges t.e.x på dop etc.
Gula rosor
Står för vänskap och glädje. Ges t.e.x till en vän.
Rosa rosor
Utrycker beundran och ömhet. Ges t.e.x när man går på fest.
Självklart kan man ge enröd ros när man går på fest eller äter middag hos någon och vita rosor till sin kärlek, det finns inga bestämda regler, men om man då ska följa "sederna" så kan ni ju ta tippsen som jag samlat ihop.
Kram J!

Nu är designen klar!

Ni hörde rätt, den nya designen är uppe och jag skulle älska några kommenarer om vad som kanske måste fixas och om vad ni gillar. Bli inte bortskrämda av förändringen bara!
Kram J

Godmorgon, vilken härlig dag!

Jag känner för att förändra mig idag! Jag ska börja träna, uppdatera bloggen oftare och sluta små äta! Ni förstår jag har bestämt mig att det ska bli lite annorlunda, jag ska må bra både i kropp och själ.
Jag mår nämligen dåligt när jag inte uppdaterar och mina läsar siffror faller för då känns det som om jag svikit er, men ni som trotts allt stannat kvar och varje dag gått in på min blogg... Jag vill bara säga hur mycket jag uppskattar er och era härliga kommentarer!
En annan förändring är designen här på bloggen, känner för att göra den... beigare så logga in och kommentera senare idag eller imorgon.
Med ett stort tack och en massa kramar J!

Stickigt?

Av någon anledning är jag alldeles kär i våra svenska Igelkottar! De är så extremt underbara, gulliga och stickiga. Men i vilket fall som så är de min dagens sötis! Vad tycker ni om igelkottar, vilket är erat svenska favorit djur?
Och glöm inte att komma med tipps och idéer om framtida inlägg?
Kram J!

Kvällens outfit 6/7 2010

Ja, eftersom att man nu under dagarna går runt i bikini och en uppknuten, lång t-shirt så får man ju börja med kvällens outfit! Men som sagt, dålig kvalitet på bilden då den är tagen med photobooth, men i morgon så ska ni få se på annat! Och tröjan, kommer ni ihåg den?
Tröja - Made in shade
Avklippta jeans - Pepe Jeans

En liten sötnos!

Visst är den helt otrolig! Och att den är gjord av blommor kan jag nästan inte förstå!
Kram J!

Te

Vad var det som lockade människorna att för cirka 1700 år sedan smaksätta upphettat vatten med olika örter? Det man vet är att te till en början användes som medicin och jag skulle inte ha något emot att gå på en kur med två koppar grönt te om dagen!
Så vad är de olika te sorterna bra för? Det var det jag tänkte ta upp här.
Grönt te
Jag antar att de flesta hört att grönt te är bra för än? I vilket fall som helst så har det fått mycket publicitet på senaste tiden och vissa kan till och med påstå att det är den hälsosammaste te sorten. Men Grönt te ska inte ta åt sig all ära!
Grönt te är också något som finns i hudkrämer och andra hudvårdsprodukter därför att den skyddar huden från solens soliga strålar.
Eftersom att grönt te är väldigt känsligt så ska vattnet inte vara för varmt då man lägger ner te påsen. Så antingen kan man låta det stå och svalna ett tag eller så kan man hälla i en skvätt kall vatten.
Vitt te
Vitt te är nästan ännu hälsosammare än grönt te då tebladen endast torkas på låg värme. Därmed behåller tebladen mycket av de nyttiga ämnen som naturligt finns i tebuskens blad.
Det vita teet innehåller därför mer antioxidanter och andra näringsämnen än grönt te och det har en mycket mild smak.
Svart te
Svart te är väldigt vanligt och forskare kom år 2006 fram till att om man drack minst tre koppar svart te om dagen så minskade risken till hjärtinfarkt. Däremot så är svart te inte bra för personer som har eller riskerar att få blodbrist därför att om man dricker svart te direkt efter maten så kan det försämra järn intaget. Svart te innehåller också tein (koffein).
Vad föredrar ni för te, själv velar jag mellan vitt och grönt!
Kram J!

Dagens outfit 3/7 2010

Ni får ursäkta det långa uppehållet och den dåliga kvalitén på bilden, glömde inladdnings sladden till kameran hemma!
Linne - American Vintage
Skärp - Kommer inte ihåg ^^'
Shorts - Födelsedagspresent
Kram J!

RSS 2.0